Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

NAJAVA KONFERENCIJE „KORIŠTENJE EU FONDOVA U KONTEKSTU NOVE STRATEGIJE EU ZA ZAPADNI BALKAN“

Konferencija Apriori EU Projekti Plakat

 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije i Apriori BH – Agencija za profesionalno usavršavanje organizirati će u petak 14.09.2018. godine Konferenciju EU projekti pod nazivom „Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za Zapadni Balkan“ u INTERA Tehnološkom parku u Mostaru.

Cilj konferencije je okupljanje s jedne strane stručnjaka za pripremu i provedbu EU projekata i s druge strane aplikanata kako bi se informirali o novoj strategiji EU za Zapadni Balkan.

Tijekom konferencije biti će organizirane dvije panel diskusije na kojima će sudjelovati donositelji odluka i predstavnici razvojnih agencija. Na konferenciji EU projekti predstaviti će se šest uspješno provedenih EU projekata iz BIH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Polaznici će imati priliku čuti detalje o EU programima koji su trenutno otvoreni za aplikante iz Bosne i Hercegovine, te razmijeniti iskustva s profesionalcima koji se godinama bave pripremom i provedbom EU projekata.

„Želja nam je Konferencijom EU projekti podići broj i kvalitetu prijavljenih projekata na višu razinu. Posjetitelji će steći konkretna znanja te bolje razumjeti kontekst i način na koji EU pomaže u razvoju zemalja i time svoje ideje uspješnije realizirati. To je put potencijalnih kandidata za ulazak u Europsku uniju i takve prilike se trudimo iskoristiti što je više moguće“ kazao je Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije i suorganizator konferencije.

Za tekući period koji se završava 2020. godine IPA program ima na raspolaganju 11,7 milijardi eura. Osim IPA programa brojni drugi programi su trenutno otvoreni za BiH: HORIZON 2020 program za istraživanje i inovacije, COSME program za razvoj malih i srednjih poduzeća, EIDHR program za razvoj demokracije i ljudskih prava, Europa za građane i Kreativna Europa.

EU je najveći donator na Zapadnom Balkanu. Za financijski period 2021. – 2027. pretpristupni IPA program biti će uvećan za gotovo četvrtinu i na raspolaganju imati oko 15 milijardi eura.

Dodatne informacije o konferenciji EU projekti pročitajte na web stranici www.euprojekti.apriori.ba

Konferencija Apriori EU Projekti Plakat

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search