Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održana online radionica “Osnaženi zajedno ka EU”

Photo EU

 

Danas, 18. prosinca 2020. godine u Širokom Brijegu je održana online radionica na temu usklađivanja zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije, u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

 

 

 

Radionica je organizirana u okviru projekta pod nazivom “Osnaženi zajedno ka EU” koji sufinancira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a čiji je nositelj Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije. Partneri u projektu su Ured za razvoj i europske integracije Županije Posavske i Sektor za razvoj stručne službe Vlade Hercegbosanske županije, a cilj projekta je doprinijeti izgradnji i jačanju ljudskih i institucionalnih kapaciteta županija za ispunjavanje obveza iz procesa europskih integracija.

Radionica je održana u online formatu zbog postojećih epidemioloških okolnosti, a ciljani korisnici bili su predstavnici tijela uprave iz Hercegbosanske, Posavske te Zapadnohercegovačke županije, kao nositelji procesa europskih integracija u kontekstu pripreme Programa integriranja BiH u EU, što je usko vezano i s usklađivanjem domaćeg zakonodavstva s pravnom stečevinom EU-a.  Navedene teme na radionici su uz pomoć tehničke podrške iz Republike Hrvatske detaljnije obrađene na temelju iskustava iz RH s osvrtom na kontekst i obveze unutar Bosne i Hercegovine, uz poseban naglasak na posebnosti koje se odnose na županijsku razinu vlasti. U okviru ovih projektnih aktivnosti planiran je nastavak online obuka na zadane teme i u sljedećoj godini za ciljane korisnike iz tijela uprave triju partnerskih županija.

                                                                    

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search