Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

NAJAVA GOSPODARSKOG FORUMA ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

Vlada Županije Zapadnohercegovačke organizator je Gospodarskog foruma koji će se održati 29. studenoga 2023. godine (srijeda) s početkom u 16 sati u prostorijama Hotela Bigeste, Ljubuški.

Thumb

Osnovni cilj susreta je ostvariti intenzivniju suradnju Vlade i gospodarskih subjekata u okviru svih pitanja od zajedničkog interesa te poboljšati uvjete za daljnji razvitak gospodarstva i bolji život svih građana u Županiji.
U programu Gospodarskog foruma Županije Zapadnohercegovačke održat će se dvije panel rasprave. Prva panel rasprava na temu „Mogućnosti, potrebe i izazovi privatnog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ okupit će govornike iz privatnog sektora, vlasnike vodećih tvrtki iz Županije po broju zaposlenih i visini prihoda. U panel raspravi na navedenu temu će sudjelovati Petar Ćorluka, vlasnik Violeta d.o.o. Grude, Damir Pavković, vlasnik Mesne industrije Rakitno d.o.o. Posušje, Ladislav Bevanda, vlasnik Hering d.o.o. Široki Brijeg, Stjepan Primorac, direktor hotela Bigeste d.o.o. Ljubuški i Miljenko Crnjac, vlasnik MCI d.o.o. Široki Brijeg, a moderator panel rasprave bit će novinar Boris Čerkuč.
„Kreiranje pozitivnog poslovnog okruženja u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ tema je druge panel rasprave, na kojoj će sudjelovati predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, ministar gospodarstva Dario Sesar, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Daniela Perić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić te ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimir Širić.
Cilj panel rasprave s predstavnicima Vladinog sektora je istražiti što sve Vlada Županije, zajedno s resornim ministarstvima, a u suradnji s poduzetnicima, može osigurati s ciljem kreiranja još boljih uvjeta za daljnji razvoj gospodarstva u Županiji.
Prezentaciju na temu „Izazovi i očekivanja u energetskom sektoru“ održat će Drago Bago, generalni direktor JP Elektroprivreda HZHB. Uslijedit će prezentacija pod naslovom „Programi Razvojne banke F BiH“, koju će održati Dalibor Milinković, izvršni direktor za projekte i razvoj u Razvojnoj banci.
Gospodarski forum Županije Zapadnohercegovačke je poslovni susret na kojem će poduzetnici dobiti priliku razmijeniti međusobna iskustva, uspostaviti bliže kontakte te postaviti izravna i važna pitanja o kojima će se zajedno razgovarati kroz konstruktivan dijalog. Također, poduzetnici će imati priliku ukazati na važne poduzetničke teme i izazove s kojima se privatni sektor svakodnevno susreće te predložiti moguća rješenja.

Izvor: http://www.vladazzh.com/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search