Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

ODOBRENI NOVI PROJEKTI U OKVIRU PROGRAMA ZA DUNAVSKU REGIJU S KORISNICIMA IZ BIH

Na sastanku koji je održan u Sarajevu 26. lipnja 2024. godine, nadzorni odbor Programa za dunavsku regiju odobrio je 36 projekata za financiranje putem Seed Money Facility (SMF) fonda. Od uvođenja SMF instrumenta, ovo je prvi put da su partneri iz Bosne i Hercegovine uključeni u projektne konzorcije, i to u pet podržanih projekata.

danube region programme logo 1681201214

SMF fond namijenjen je potpori ostvarivanju ciljeva Strategije Europske unije za dunavsku regiju (EUSDR). Iako ovi projekti ne spadaju u velike grantove po iznosu dodijeljenih sredstava, njihova je važnost iznimna. Oni omogućavaju detaljnu razradu projektnih prijedloga kojima se kasnije može aplicirati na različite instrumente financiranja. Te mogućnosti nisu ograničene samo na programe teritorijalne suradnje, već obuhvataju i druge programe koje financira EU, kao i postojeće bilateralne, javne i privatne fondove u dunavskoj regiji.

Sudjelovanje organizacija i institucija iz BiH u SMF projektima također ima veliku ulogu u izgradnji kapaciteta i pripremi za upravljanje grantovima većeg obima. Od posebne važnosti za naše partnere je da uspostave transnacionalna partnerstva i daju zajednički doprinos prioritetnim oblastima Strategije u kojima će projekti biti implementirani, uključujući održivu energiju, društvo bazirano na znanju, inkluzivnost, ljudske resurse i vještine te konkurentnost poduzeća.

Više informacija o podržanim projektima možete pročitati na web strani Programa: Rezultati SMF poziva.

Izvor: https://interreg-danube.eu/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search