Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

JAVNI POZIV ZA DRUGI KRUG OBUKA ZA JAČANJE KAPACITETA MLADIH ZA PISANJE I PROVEDBU PROJEKTA U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

Imajući na umu činjenicu da najveći potencijal za razvoj i budućnost neke regije ili zajednice predstavljaju njeni ljudi, Ured Vlade Županije Zapadnoherecegovačke za europske integracije nastoji intenzivirati suradnju s mladima, posebno u kontekstu izgradnje i jačanja kapaciteta u planiranju, pisanju, pripremi i provedbi projekata, kako bi bili što spremniji za učinkovito korištenje dostupnih sredstava iz programa i fondova EU.

24

U skladu s navedenim, Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA,  organizira obuku „Jačanje kapaciteta mladih za pisanje i provedbu projekta u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ kroz projekt “Povezivanje perspektiva: Mladi kroz granice”,  vrijedan 28.995,41 eura.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.  Glavni cilj projekta je prekogranično umrežavanje te razmjene znanja i iskustava u regionalnom razvoju i provedbi razvojnih projekata kroz organiziranje različitih edukativnih i trening programa za mlade. U tu svrhu organizirat će se obuka za jačanje kapaciteta mladih za pripremu, pisanje i provedbu projekata, studijski posjed Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i Forum mladih dviju županija.

Cilj obuke je izgraditi i ojačati kapacitete mladih s područja Županije Zapadnohercegovačke u planiranju, pisanju, pripremi i provedbi projekata, kako bi bili što spremniji za učinkovito korištenje dostupnih sredstava iz programa EU.

Ciljne skupine obuke su mlade osobe s područja ŽZH u dobi od 18-35 godine koje rade ili žele raditi na razvoju i provedbi projekata. Maksimalan broj polaznika obuka je 15.

Tema koja će biti obrađivana razradom projektnih ideja u okviru obuka će biti sljedeće:

  1. “Kako razviti turističku ponudu i promovirati županiju”
  2. “Razvoj turističke infrastrukture”.

Vrijeme održavanja obuka je planirano u razdoblju od 15. kolovoza do 15. rujna 2024. godine na prostoru Županije Zapadnohercegovačke. O detaljima će prijavljeni polaznici biti pravodobno obaviješteni. Projekti trebaju biti predloženi ispred ranije određenog poslovnog subjekta ili organizacije.

Način provedbe i trajanje obuke: Obuka će se provoditi u 3 bloka:

  1. BLOK

Trajanje2 dana

Tema: Uvod u Instrument pretpristupne pomoći IPA, smisao i način funkcioniranja IPA; prezentacija dostupnih fondova i programa Bosni i Hercegovini; način funkcioniranja dostupnih programa; uvodni dio u PCM; uvod u praktični dio obuke i predstavljanje procesa praktične obuke i pripreme projektnih prijedloga; 

      2. BLOK:

Trajanje3 dana

Tema: Praktična obuka u pisanju projekata za izabrane projekte ideje. Obuka će obuhvatiti cijeli projektni ciklus: identifikacija problema i ciljeva, izrada logičkog okvira, razrada projektne ideje na temelju logičkog okvira, priprema proračuna, provedba projekta, izvještavanje. Cilj je imati najmanje 5 inovativnih projektnih ideja koje će se razrađivati kroz obuku.

  1. BLOK

Trajanje5 dana

Tema: Ovaj će blok biti koncipiran na principu „mentoringa“ individualno putem online upita, nakon čega će se održati 1 jednodnevna projektna klinika na kojoj će polaznici obuka postavljati praktična pitanja u kontekstu razrade vlastite projektne ideje na kojoj rade.

Nakon obuke postoji mogućnost nagrađivanja najboljih projektnih ideja.

  1. UVJETI ZA PRIJAVU

Pravo na podnošenje prijava imaju fizičke osobe koje:

  1. Imaju od 18-35 godina,
  2. Imaju prebivalište na području Županije Zapadnohercegovačke,
  1. Dostavljena projektna ideja sa specifičnim temama razvoja turističkog sadržaja:

3.1.“Kako razviti turističku ponudu i promovirati županiju”

3.2. “Razvoj turističke infrastrukture”.

POTREBNA DOKUMENTACIJA

Podnositelji prijava moraju dostaviti sljedeće dokumente:

  • DOSTAVA DOKUMENATA

Podnositelji prijava moraju dostaviti sljedeće dokumente isključivo elektronski na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., s naznakom u predmetu e-maila ''Prijava na Javni poziv Jačanje kapaciteta mladih za pisanje i provedbu projekta u Županiji Zapadnohercegovačkoj“, najkasnije do 12. kolovoza 2024. godine. Projektnu ideju možete poslati izravno putem online obrasca ili putem navedenog e-maila zajedno sa ostalom dokumentacijom.


U Pismu potpore od strane organizacije ispred koje se predlaže projekt podnositelji prijave dužni su navesti naziv projektne ideje, osnovne informacije o projektnoj ideji te način na koji će doprinijeti ispunjavanju Strateškog cilja 1: Ekonomski razvijena županija.

Nepotpune i nepravodobne prijave se neće uzeti u razmatranje. O rezultatima Javnog poziva svi prijavljeni kandidati će biti obaviješteni elektronskim putem.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search