Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

POZIV NVO ORGANIZACIJAMA ZA SURADNJU U OKVIRU PROJEKTA „USPOSTAVA MREŽE ZA RURALNI RAZVOJ HERCEGOVINE-HERUDNET“

Poziv organizacijama civilnog društva na suradnju u okviru projekta Europske unije „Uspostava mreže za ruralni razvoj Hercegovine-HeRuDNet“ i iskazivanje interesa za umrežavanje u ruralnom razvoju Hercegovine.

Vodeći partner:  Udruga za gospodarski razvoj REDAH

Partneri:  Poljoprivredni klaster Stara Hercegovina, Trebinje i Fondacija LINNOVATE, Livno

Trajanje projekta:  36 mjeseci, 01.02.2024. godine - 01.02.2027. godine

Vrijednost projekta:  662.133 Eura, od čega je iznos EU sredstava 595.800 Eura (90%).

Opći cilj ove akcije je doprinijeti unapređenju aktivizma OCD kroz povećanje sudjelovanja i zastupljenosti ruralnog stanovništva i poduzetnika u društvenim i političkim inicijativama te utjecaj civilnog društva na donositelje odluka (upravljanje ruralnim prostorom, ekonomska pitanja i definiranje politike) u sektoru ruralnog razvoja.

Predviđene su sljedeće 3 skupine aktivnosti:

  1. Razvoj partnerstva i jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za uspostavu regionalne mreže
  1. Izgradnja kapaciteta i poboljšanje poslovnog okruženja za poljoprivredni sektor
  2. Promidžbene aktivnosti usmjerene na širenje informacija i podizanje vidljivosti svih aktivnosti i aktera.

Projekt će raditi na unapređenju aktivizma organizacija civilnog društva kroz povećanje sudjelovanja i zastupljenosti ruralnog stanovništva i poduzetnika u društvenim i političkim inicijativama, te utjecaj civilnog društva na donositelje odluka (upravljanje ruralnim prostorom, ekonomska pitanja i politike). definicija) u ciljnoj domeni ruralnog razvoja.

Pozivaju se sve organizacije koje se već bave aktivnostima i projektima iz područja ruralnog razvoja i/ili se žele uključiti u rad na aktivnostima predviđenim projektom HERUDNET, da iskažu svoj interes slanjem upitnika (može se preuzeti na poveznici) na e-mail   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   ili ispunjavanjem online upitnika na poveznici   do  7. rujna 2024. godine  i na taj način  iskazati svoj interes za umrežavanje u ruralnom razvoju  i dati svoj doprinos provedbi ovog projekta.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Himzu Tule:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 063 295 677.

„Uspostava Mreže za ruralni razvoj Hercegovine-HeRuDNet“ je projekt financiran od strane Europske unije u okviru „Programa podrške civilnom društvu 2023“, u jednoj od ciljnih domena, a to je umrežavanje i suradnja organizacija civilnog društva, u području lokalnog gospodarstva i poduzetništva, posebice u segmentu ruralnog razvoja i lokalnih partnerstava koja promoviraju inovacije, digitalizaciju, očuvanje prirodnih resursa u skladu s načelima i standardima EU, što u konačnici doprinosi naporima Bosne i Hercegovine na putu u Europsku uniju.

Izvor: redah.ba

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search