Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Poziv na radionicu „Ruralni turizam – CYCLING RURAL”

Photo radionicu Ruralni turizam

Poštovani,

pozivamo Vas na radionicu „Ruralni turizam“, povodom provedbe projekta „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore –  Cycling Rural“, koji financira Europska unija, koja će se održati u ponedjeljak, 28.lipnja 2021. godine, s početkom u 09.00 sati, u konobi Koćuša, u Ljubuškom.

 

Cilj radionice je ojačati kapacitete turističkih radnika o važnosti tradicije u kreiranju turističkog proizvoda ruralnog turizma,  gdje je kulturna baština destinacije u funkciji ruralnog turizma.  Teme će se voditi sljedećim potrebama: kako tradicionalnu baštinu interpretirati i prezentirati kroz ruralni turizam  kao i aktivirati lokalno stanovništvo, sportska i turistička udruženja i klubove, ali i donositelje odluka za sudjelovanje u razvoju ruralnog turizmu na području Županije Zapadnohercegovačke kroz predavanja o načinu kreiranja turističkih paketa proizvoda i usluga ruralnog turizma. Isto tako naglasak je na uključivanju dodatne usluge u ruralnom turizmu, kao i  povezivanju turističkih proizvoda i usluga ruralnog turizma kroz pješačke staze, biciklističke staze, kulturne rute, edukativne staze, adrenalinske sportove i ostale vidove turističke ponude. U zapadnoj Hercegovini cilj je povezati 2 grada i 2 općine kroz biciklističke rute i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolaziti će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva. Projekt će uvesti standard kvalitete kao što je „Bike Friendly Concept „ te će se na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke, odnosno do diversifikacije turističke ponude u obje regije.

Kako bismo pravodobno pripremili sve organizacijske detalje molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ili na broj telefona 039/703-100 do petka 25.06.2021. godine do 12:00 sati.

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”  provodi se u okviru EU Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Vrijednost projekta iznosi oko 500.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura. Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi. Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca.

Europska unija financira ovaj projekt  s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom, u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.  Ovaj projekt rezultirati će stvaranjem nove i atraktivne turističke ponude pod brendom „CYCLING RURAL" koja će se uključiti u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskog zaleđa.

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Ana Soldo

Pomoćnica ravnatelja

Ured Vlade  za europske integracije

T: +387 39 703 100

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search