Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Prijavi se za McGraw stažiranje u oblasti poslovnog novinarstva

Centar za poslovno novinarstvo, The McGraw iz New Yorka, osigurava sredstva za stažiranje novinara, kao i freelance novinara, urednika i reportera s najmanje pet godina dugim iskustvom.

OBLAST:

Biznis, ekonomija, mediji, marketing, PR.

OPIS

Cilj McGraw stažiranja za poslovno novinarstvo je podržati ambiciozno pokrivanje kritičkih pitanja vezanih za globalnu ekonomiju, financije i poslovanje. Ovo stažiranje pruža uredničku i financijsku podršku novinarima kojima je potrebno vrijeme i resurs da proizvedu značajnu istražnu ili poduzetničku priču koja pruža novi uvid u važnu poslovnu, financijsku ili ekonomsku temu.

Svi stažisti rade iz svojih kancelarija. Dobivaju subvenciju u iznosu od 15 000 USD za svaki projekt. Točan iznos ovisiti će o vremenu potrebnom za dovršetak projekta i potrebnim troškovima. Freelance novinari također mogu koristiti dio sredstava kao naknadu za životne troškove tokom stipendije.

UVJETI

Stažiranje je predviđeno za sve koji se profesionalno bave novinarstvom minimum pet godina. Freelance novinari, reporteri i urednici koji trenutno rade u novinarskoj organizaciji ili neprofitabilnoj organizaciji se također mogu prijaviti.

Sve nacionalnosti se mogu prijaviti.

NAČIN PRIJAVE

Podnositelji prijava trebaju poslati dobro fokusiran prijedlog priče na najviše tri stranice putem njihovog mrežnog obrasca.

Također, potrebno je ukratko izložiti predloženi plan izvještavanja i vremenski okvir za dovršavanje priče i obavijestiti ako je postavljena medijska kuća koja će voditi priču. Pored toga, kandidati bi trebali priložiti tri novinarska uzorka. Uzorci bi trebali biti profesionalno objavljeni radovi. Neophodan je i životopis i reference dvojice urednika ili drugih koji su upoznati s radom kandidata. 

ROK ZA PRIJAVU:

16.07.2021.

Detaljnije informacije možete pronaći na njihovoj stranici.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search