Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

ODRŽAN SASTANAK NA TEMU “PROCES NAPRJEĐENJA SUSTAVA SREDNJEG STRUKOVNOG OBRAZOVANJA I OBUKE U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ”

U zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke, 3. srpnja 2023. godine s početkom u 11:00 sati, održan je sastanak na temu “Proces unaprjeđenja sustava srednjeg strukovnog obrazovanja i obuke u Županiji Zapadnohercegovačkoj”. Prezentaciju o navedenoj temi je održala Viktorija Bošnjak, stručna savjetnica za srednjoškolski odgoj i obrazovanje u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Thumb 1

Viktorija Bošnjak je u prezentaciji, između ostalog, istaknula ključne probleme, rješenja, glavne aktere i ciljeve procesa unaprjeđenja sustava srednjeg strukovnog obrazovanja i obuke u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Probleme srednjeg strukovnog obrazovanja i obuke treba rješavati sustavno, u kojem će svaki akter preuzimati svoj dio odgovornosti, a krajnji cilj treba biti motiviran i kompetentan učenik koji će biti obučen i konkurentan na tržištu rada, a samim time će pridonijeti sveukupnom bržem gospodarskom rastu.

Viktoria Kuzmits, Austrijska izaslanica za obrazovanje, se u svom obraćanju zahvalila na pozivu i istaknula kako će pomoći pri implementaciji ovoga Projekta na način da će podijeliti elemente iz srednjeg strukovnog obrazovanja Austrije i odgovarajuće preporučiti u primijenu u sustav Županije Zapadnohercegovačke. Dijalog sviju je važan, a cijeli ovaj proces provedbe je sveobuhvatan i iziskuje podršku sviju strana.

Predrag Čović, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, u svom obraćanju je istaknuo kako ovaj Projekt ima punu podršku Vlade na kojem će se sustavno raditi kroz iduće godine.

Mario Mikulić, pomoćnik za srednjoškolski odgoj i obrazovanje, rekao je kako je ovo jedina Županija koja ima obvezno i besplatno osnovnoškolsko obrazovanje. U tijeku je provedba reformi kojima je cilj daljnje poboljšanje obrazovnog sustava. Istaknuo je uspješnu suradnju s prethodnim sazivima Vlada Županije Zapadnohercegovačke i najavio buduće projekte Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, naglasio je da se cijeli ovaj proces unaprjeđenja sustava srednjeg strukovnog obrazovanja i obuke u Županiji Zapadnohercegovačkoj treba oslanjati na strateške ciljeve Županije Zapadnohecgovačke kroz uspješnu privatnu i javnu međuinstitucionalnu koordinaciju Županije Zapadnohercegovačke.

Na koncu sastanka nazočnima se obratila ministrica Daniela Perić, koja je zaključila kako je ovo bio jedan uspješan sastanak s jasno definiranim ciljem i posebno se zahvalila Viktoriji Kuzmits na dolasku, suradnji i pomoći. Ovo je jedan od prvih sastanaka na ovu temu, a sam proces će se implementirati kroz naredne godine. Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, kao jedan od nositelja ovoga Projekta, vidi u njemu značajan potencijal koji će se tek realizirati na dobrobit učenika srednjeg strukovnog obrazovanja, ali i njihovih poslodavaca.

Sastanku su nazočili Daniela Perić ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa, Predrag Čović predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Viktoria Kuzmits Austrijska izaslanica za obrazovanje, Jadranka Bošnjak ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje, Ivan Jurilj ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, Tomislav Pejić ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke, Mario Mikulić pomoćnik za srednjoškolski odgoj i obrazovanje, Ana Soldo pomoćnica ravnatelja za razvoj i opće poslove Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije i savjetnici Dominika Andrijanić i Stipan Zovko.

Izvor: www.mozks-zzh.com

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search