Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Radionica „Snage, slabosti, prilike i prijetnje razvoju turizma na prostoru Županije Zapadnohercegovačke“

MM I.K.1

 

Danas je u Širokom Brijegu u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke održana radionica „Snage, slabosti, prilike i prijetnje razvoju turizma na prostoru Županije Zapadnohercegovačke“ koju je organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Na ovoj radionici koja je nastavak provedbe aktivnosti u okviru projekta „Razvoj i diversifikacija turističke ponude u  Županiji  Zapadnohercegovačkoj“ sudjelovali su predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Na samom početku radionice uvodno se obratio ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije gosp. Ivan Jurilj, izrazivši veliko zadovoljstvo odazivom velikog broja sudionika na radionici. Nakon toga je ukratko predstavio projekt „Razvoj i diversifikacija turističke ponude u  Županiji  Zapadnohercegovačkoj“ svim onima koji nisu upoznati. Istaknuo je da turizam kao jedan mali segment gospodarstva značajno može doprinijeti pozitivnim promjenama u svakom smislu i prepoznavanju Županije Zapadnohercegovačke kao atraktivne turističke destinacije.

MM I.K.2

Nakon uvodnog dijela, uslijedila je prezentacija na temu radionice koju je pripremio gosp. Ivo Kunst iz Instituta za turizam sa sljedećim ciljevima:

  • objektivizirati kvalitetu i turistički potencijal resursno-atrakcijske osnove Županije Zapadnohercegovačke;
  • sagledati dostignuti stupanj turističkog razvoja Županije Zapadnohercegovačke te utvrditi realni tržišni potencijal za razvoj.
  • definirati snage i slabosti Županije Zapadnohercegovačke u kontekstu dinamiziranja budućeg turističkog razvoja te ukazati na prilike na kojima se može kapitalizirati, odnosno na prijetnje koje bi trebalo minimalizirati.

Sudionici na radionici su nakon predstavljanja Analize stanja, Ocjene konkurentnosti destinacije i SWOT analize imali mogućnost kroz raspravu postavljati pitanja te davati svoje komentare, sugestije ili prijedloge uz napomenu da će to isto moći učiniti pisanim putem na službenu e-mail adresu Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do kraja ove godine.

MM I.K.3

Važno je podsjetiti da je cilj projekta „Razvoj i diversifikacija turističke ponude u  Županiji  Zapadnohercegovačkoj“ izrada Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Riječ je o strateškom dokumentu koji će uspostaviti bitne odrednice za odgovorno i učinkovito upravljanje turističkim razvojem Županije Zapadnohercegovačke u razdoblju od sljedećih deset godina. Nadalje, Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke je institucionalni nositelj projekta, a Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom REDAH, koordinator projektnih aktivnosti.  Ova inicijativa je podržana od strane Švicarske Vlade, preko projekta MarketMakers, koji čini konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o.

MM I.K.4

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search