Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održan sastanak Županijskog odbora za razvitak ŽZH

Photo ŽOR 3

 

U Širokom Brijegu je danas, 13. prosinca 2018. godine, u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije održan sastanak Županijskog odbora za razvitak Županije Zapadnohercegovačke.

Na prvom dijelu sastanka, prisutnim članovima Županijskog odbora za razvitak (ŽOR) za provedbu Strategije razvitka Županije Zapadnohercegovačke se uvodno obratio ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj izrazivši zadovoljstvo s kvalitetom rada ovog tijela u proširenom sazivu. Nakon toga je kroz prezentaciju upoznao članove sa aktualnostima i novostima vezanim za razvoj i razvojne procese u Bosni i Hercegovini, koje su se događale od posljednjeg sastanka do danas. Između ostalog je istaknuo važnost uključivanja županija u izradu strateških dokumenata u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i njihovog uključivanja u izradu podzakonskih akata Metodologije za izračun indeksa razvijenosti na nivou jedinica lokalne samouprave i županija u Federaciji Bosne i Hercegovine, što su nesumnjivo najvažniji elementi za dobivanje sredstava iz programa Europske unije ili međunarodnih donatora. Također je predstavio najnovije informacije koje su važne za proces programiranja IPA II sredstava za razdoblje od 2019. do 2020. godine.

Drugi dio sastanka je bio predviđen za raspravu između članova o sadržaju koji su dobili putem današnje prezentacije, ali i o svim pitanjima koji su vezani za područje djelovanja ovog tijela. Upoznali su jedni druge o prijavama institucija, općina, grada, nevladinih organizacija Županije Zapadnohercegovačke na još uvijek aktualan natječaj IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020 kao i planovima za prijave na neke druge programe.

Photo ŽOR 2

Podsjetimo, Županijski odbor za razvitak (ŽOR) za provedbu Strategije razvitka Županije Zapadnohercegovačke je savjetodavno i operativno tijelo u procesu upravljanja razvitkom, kojeg čine 31 član iz tijela županijske uprave, jedinica lokalne samouprave, kao i nevladinog i privatnog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Više o zadacima i ulozi navedenog tijela te o članovima možete pronaći na službenoj web stranici Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije www.eui-zzh.ba

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search