Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

INFO SESIJA: USAID Diaspora Invest - Bespovratna sredstva za investitore

Diaspora Invest photoOtvoren je četvrti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu aktivnosti USAID Projekta "Diaspora Invest".  Riječ je o grant programu koji podržava mala i srednja poduzeća. Uvjet je da kompanije nisu starije od tri godine, te da su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore, ili da imaju dokazivu trajnu poslovnu vezu ostvarenu preko članova bosanskohercegovačke dijaspore.

Na Info sesiji o programu USAID Diaspora Invest predstaviti će se javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i otvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prijenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Kako biste saznali više detalja o javnom pozivu, rokovima i načinu pripreme aplikacije, te dodatnim uvjetima za sudjelovanje, možete sudjelovati na info sesiji koja će se održati u četvrtak, 7. ožujka 2019. godine u Mostaru u hotelu „Mostar“ (Ulica Kneza Domagoja bb) s početkom u 11:00 sati.

Javni poziv za aplikacije je otvoren od 26.02.2019. do 01.04.2019. godine.

Detaljnije informacije o programu i otvorenom javnom pozivu možete saznati registracijom na online platformi www.grant.diasporainvest.ba ili direktno na sljedećoj poveznici http://mis.diasporainvest.ba/documents/gapplicationtemplates/BCS_ENG_Request_for_Applications.pdf

Važno je podsjetiti da u manje od dvije godine USAID Projekt “Diaspora Invest” je podržao 34 kompanije kroz grant program, te je odobreno 1 134 000 KM u vrijednosti grantova. Ključni kriteriji izbora su planirana nova radna mjesta i visina investicije koja će se realizirati u okviru implementacije projekta. Važno je naglasiti da se grantovi odobravaju u iznosu do 50.000 KM, uz obavezu ulaganja u projekt vlastitim doprinosom, i to najmanje u odnosu 1:1 (u odnosu na tražena sredstva), od čega 50% može biti negotovinski doprinos investitora.

Izvor: www.grant.diasporainvest.ba

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search