Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Otvoren 22. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

Photo MSG2019 1

 

U utorak, 9. travnja 2019. godine svečano je otvoren 22. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru koji se ove godine održava u partnerstvu s Narodnom Republikom Kinom.

 

 

 

 

 

 

 

Na sajmu kao jednoj od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji, ove godine se tijekom pet dana trajanja uz brojne izlagače iz tridesetak zemalja svijeta iz svih oblasti gospodarstva predstavlja i Županija Zapadnohercegovačka na svom štandu. Sastavni dio sajma su i njegove dvije tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, na kojem se promoviraju autohtona domaća vina i turistička ponuda te Sajam knjige i grafičke industrije, kao i brojne tematske konferencije, forumi i slični skupovi.

Photo MSG2019 1

Cilj sudjelovanja Županije Zapadnohercegovačke na sajmu je ponajprije prezentacija svojih turističkih potencijala na atraktivan i moderan način koristeći VR tehnologiju, odnosno virtualne naočale. Na taj način su brojni zainteresirani posjetitelji prvi dan na štandu imali priliku doživjeti virtualno putovanje kroz neke od najljepših turističkih atrakcija u Županiji Zapadnohercegovačkoj snimane na najmoderniji način kao što su Vodopad Kravica u Ljubuškom, Borak u Širokom Brijegu, Park prirode Blidinje u Posušju, Peć Mlini u Grudama. Nesumnjivo je da je ovakav pristup u prezentaciji županijskih turističkih potencijala iznenađenje na ovogodišnjem sajmu te da će i sljedećih dana brojni posjetitelji imati priliku to doživjeti.

Photo MSG2019 2

Photo MSG2019 5

Pored navedenog, prvi dan na štandu posjetitelji su imali priliku uživati u skladbama muške klape Zvizdan iz Posušja kao i fotografirajući se sa oklopljenim vitezovima iz Ljubuškog.

Photo MSG2019 3

Na kraju, na štandu su dostupni promotivni materijali turističkih i gospodarskih potencijala općina i gradova u Županiji Zapadnohercegovačkoj koje svi posjetitelji mogu preuzeti u skladu sa svojim interesom.

Photo MSG2019 6

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search