Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održana konferencija „Razvoj destinacijskog turizma“

Konferencija Aprori Turizam2019 1 370 x 278

 

U četvrtak, 11. travnja 2019. godine u okviru 22. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, održana je stručna Konferencija Apriori Turizam 2019 na temu „Razvoj destinacijskog turizma“.

 

Organizatori konferencije su Apriori BH – Agencija za profesionalno usavršavanje i Turistički klaster Hercegovina, pod pokroviteljstvom Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Konferencija Aprori Turizam2019 3 1024 x 768

Na konferenciji su sudjelovali ravnatelj i djelatnice Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije sa preko 120 osoba iz privatnog i javnog sektora iz turizma, te predstavnike visokoškolskih institucija.

Jedan od glavnih ciljeva za organizaciju konferencije je umrežavanje stručnjaka i praktičara iz svijeta turizma s ciljem zajedničke suradnje i razmjenjivanja iskustava o uspješnim primjerima iz područja razvoja destinacijskog turizma u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji.

Stjepan Primorac, predsjednik Turističkog klastera Hercegovina, otvorio je konferenciju kazavši da je ovo jedinstvena prilika da se predstave uspješne turističke priče na osnovu kojih će se stvarati neke nove.

Veselko Čerkez, iz Ureda predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije  je kao stratešku granu razvoja izdvojio turizam. "Mi s našom jedinstvenom ponudom imamo i imali smo što ponuditi novoj vrsti turista. Vlada je prepoznala turizam kao razvojnu granu gospodarstva i naša misija je županiju pretvoriti u još više prepoznatljivu, kako u regiji, tako i u svijetu. Radimo na stvaranju dugoročnog razvitka ovog sektora, kako kroz promociju destinacija tako i kroz razvoj Aerodroma Mostar uvođenjem niskotarifnih letova", kazao je.

Konferencija Aprori Turizam2019 4 1024 x 768

Uvodno predavanje na konferenciji održao je Goran Rihelj, vlasnik portala HrTurizam.hr u kojem je govorio o važnosti i značaju brendiranja destinacije. Turizam je definirao kao spoj emocija i priča. Izjavio je da je Turistički klaster Hercegovina najbolja stvar koja se dogodila u Hercegovini i da smo po tome daleko ispred Hrvatske koja ima veliki nedostatak zbog pojedinačnog brendiranja destinacija bez zajedničke strategije.

Nakon uvodnih obraćanja i predavanja uslijedili su paneli, predavanja i B2B sastanci koji su predviđeni za dogovaranje poslova, ali i suradnju između ključnih sektora privatnog, javnog i visokoškolskog.

U prvom panelu na temu „Razvoj turističke destinacije u globalnim uvjetima“ sudjelovao je i ravnatelj Ivan Jurilj.

Konferencija Aprori Turizam2019 2 1024 x 768

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search