Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Imate inovativnu poslovnu ideju, ali nedovoljno financijskih sredstava za njenu realizaciju? Aplicirajte na sredstva Challenge fonda!

Inovativnim poslovnim subjektima dostupno još 750.000 EUR bespovratnih sredstava.

Bespovratna sredstva u iznosu od 750.000 EUR iz Challenge fonda ponovo su na raspolaganju gospodarskim subjektima sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama iz Bosne i Hercegovine i Švedske. Peti javni poziv za dodjelu grant sredstva raspisan je danas i bit će otvoren do 24. ožujka 2020. godine do 16.00 sati.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrirani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 EUR, dok korisnici iz kategorije zrelih gospodarskih subjekata do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 EUR. Aplikanti moraju osigurati i minimalno vlastito sudjelovanje od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana.

Sve pristigle prijave biti će ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterija – inovativnost, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene isključivo u elektronskoj formi na web stranici www.c2c.ba  u skladu s uputama koja se nalaze u dokumentu Vodič/Smjernice za aplikante. Ovaj dokument je sastavni dio Aplikacijskog paketa kojeg možete preuzeti na ovom linku.  

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to Change koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju /Sida/, a provode ga, kroz četiri godine, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Razvojna agencija Republike Srpske (RARS). Partner u projektu je i regija Ostergotland, Istočna Švedska.

Ovo je posljednji poziv planiran u okviru projekta. U okviru prethodna 4 poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz Challenge fonda prijavila su se 2.074 aplikanta. Do sada je ugovoreno 110 korisnika, a vrijednost dodijeljenog granta je 2.500.866 EUR. U toku je potpisivanje ugovora sa još 38 korisnika kojima će biti dodijeljeno oko 844.000 EUR bespovratnih sredstava.

 

Izvor: https://c2c.ba

© Copyright 2020 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search