Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Županija Zapadnohercegovačka se priprema za IPA III 2021-2027

ŠIROKI BRIJEG – Povodom početka procesa identifikacije potreba za Instrument pretpristupne pomoći IPA III 2021-2027, u Širokom Brijegu je održan koordinacijski sastanak predstavnika svih tijela uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj kako bi se upoznali s IPA III programom te identificirali potrebe Županije Zapadnohercegovačke koje bi se mogle uklopiti u zahtjeve programa IPA III.

Sastanak je organizirao Ured Vlade ŽZH za europske integracije, a na sastanku su sudjelovali imenovani članovi radnih skupina iz Županije Zapadnohercegovačke koje su uspostavljene Odlukom o sustavu koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku su prezentirane preporuke iz mišljenja Europske komisije o zahtjevu za članstvo Bosne i Hercegovine u EU te se razgovaralo o načinu identificiranja potreba Županije Zapadnohercegovačke za IPA III.

Naime, IPA III je financijski instrument EU-a za pomoć zemljama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama u reformi njihovih političkih, ekonomskih i pravnih sustava, kako bi se što bolje pripremile za prava i obveze koje donosi članstvo u EU-u. Za provedbu instrumenta IPA III za razdoblje 2021-2027 predviđen je proračun u iznosu od oko 14,5 milijardi eura.

Koordinacijski sastanak IPA III

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search