Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

USAID Razvoj održivog turizma u BiH - Anketa

USAID-ov projekt Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini ima za cilj pomoći zasnovani ekonomski rast kojeg pokreće turizam i promovirati socijalnu harmoniju kapitalizacijom bogatog kulturnog naslijeđa i upečatljive prirode BiH, uz istovremeno očuvanje prirodnih bogatstava.

Ova aktivnost će podržati bosanskohercegovački turizam kako bi se oporavio od negativnih utjecaja pandemije COVID-19, te kako bi se ubrzao rast prema održivom turističkom gospodarstvu. Kroz ovu aktivnost, USAID ima za cilj unaprijediti socioekonomski razvoj, osnažiti mlade i žene i potaknuti prosperitet u ruralnim i gradskim područjima.

Prema najnovijim podacima UNWTO-a Barometar, globalni pad međunarodnih dolazaka turista biti će veći od 70% u 2020. godini i ne očekuje se povratak industrije na razinu 2019. prije 2024. godine. Podaci iz 9. mjeseca pokazuju da je promet u turizmu u Bosni i Hercegovini opao za 85,6% u odnosu na 2019. godinu.

Kako bi bolje razumjeli i planirali razvoj koji bi pomogao turističkom sektoru Bosne i Hercegovine, USAID Razvoj održivog turizma radi na istraživanju i prikupljanju podataka o poslovanju, tržištima i izazovima sa kojima se suočava privatni sektor, na temelju kojeg će se pripremati Taktički plan oporavka BiH turizma.

Molimo Vas da izdvojite 5 minuta za anketu kako biste pomogli doći do stvarnih podataka. Anketu možete pronaći ovdje 

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search