Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Stažiranje u institucijama EU

Ukoliko ste se ikada zapitali kako izgleda rad u institucijama EU, sada to možete saznati iz prve ruke. Europski parlament nudi stažiranje u njihovim jedinicama u Brusselsu, Strasbourgu i Luxembourgu.

Europski parlament nudi dvije vrste stažiranja: stažiranje u sekreterijatu i stažiranje sa članovima Europskog parlamenta. Stažiranje će se održati u u Brusselsu, Strasbourgu i Luxembourgu kao i u prostorijama Europskog parlamenta.

Stažiranja u sekreterijatu su plaćena i mogu se obavljati na jednom od službenih mjesta Europskog parlamenta- u Brusselsu,Strasbourgu i Luxembourgu. Ova stažiranja će poboljšati vašu stručnu spremu, obrazovanje i omogućiti vam uvid u EU i Europski parlament.

Članovi Europskog parlamenta mogu ponuditi plaćeno stažiranje u svojim uredima u prostorijama Europskog parlamenta i omogućiti vam da bolje razumijete metode rada članova Europskog parlamenta.

Kandidati moraju biti stariji od 18 godina, biti državljani zemalja članica EU ili zemalja kandidata za pristup u EU. Moraju posjedovati sveučilišnu diplomu kao i dobro poznavati jedan od službenih jezika EU, također moraju dostaviti potvrdu da nisu radili ili koristili druge vrste pripravništva više od dva uzastopna mjeseca u instituciji, organu ili agenciji u EU.

Da biste se prijavili potrebno je direktno kontaktirati članove Europskog parlamenta.

Rok za prijavu je 30. studeni 2020. godine za stažiranje u sekreterijatu, dok za stažiranje sa članovima nije ograničen rok za prijavu.

Detaljnije na linku:  https://www.europarl.europa.eu/at-your-service/en/work-with-us/traineeships

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search