Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održana deveta sjednica Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Photo ZRV 1 2021 3

U srijedu, 27. siječnja 2021. godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke, održana je deveta sjednica Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj čiji su članovi predsjednik Vlade ŽZH, ministri financija i gospodarstva ŽZH, gradonačelnici Širokog Brijega i Ljubuškog i načelnici Posušja i Gruda.

Teme sjednice bile su podrška razvoju partnerstva između vladinog i nevladinog sektora, te zajednička turistička promocija Županije Zapadnohercegovačke. 

Članovima navedenog Vijeća predstavljeni su projekti i aktivnosti nevladine udruge pod nazivom Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH koja se pozicionirala na području pisanja i implementacije projekata. Gospođa Lucija Kvesić je u ime udruge informirala i prezentirala projekte koji se direktno provode u jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj s posebnim naglaskom na projekt Youth Drive, koji  financira Europska unija.

Photo ZRV 1 2021 1

Nakon prezentacije je zaključeno kako treba poboljšati naše civilno društvo i omogućiti razvoj istog, što će se ostvariti kroz  informacije o budućim planovima, projektima i izazovima, a sve s ciljem osnaživanja našeg civilnog društva. Vlada ŽZH, kao i jedinice lokalne samouprave nastaviti će pružati podršku nevladinim organizacijama, svjesni potencijala koji udruženja građana i nevladine organizacije imaju i njihov doprinos promociji cijele županije.

U drugom dijelu sjednice  raspravljalo se o inicijativi Udruge Turistički klaster Hercegovina koja je ponudila suradnju po pitanju turističke promocije Županije Zapadnohercegovačke sa stranim turoperaterima s kojima bi bilo moguće ostvariti suradnju. Sudjelovanje na sajmovima turizma, uspostavljanje partnerstava i predstavljanje naše županije turistima, kao i provođenje EU i međunarodnih projekata, doprinijelo bi pozicioniranju županije kao bitne turističke destinacije.

Na kraju sjednice je zaključeno kako će Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije biti koordinator ove aktivnosti koja bi trebala započeti u ožujku 2021. godine.

Photo ZRV 1 2021 2

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search