Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Predstavnici USAID projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) u posjeti Županiji Zapadnohercegovačkoj

Photo sastanak 4 2 2021 6

U četvrtak, 4. veljače 2021. godine nakon obilaska turističkih atrakcija u Županiji Zapadnohercegovačkoj u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu održan je sastanak sa predstavnicima USAID projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam).

Photo sastanak 4 2 2021 1

Na sastanku su sudjelovali predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke gosp. Zdenko Ćosić, ministar financija Županije Zapadnohercegovačke gosp. Toni Kraljević, u ime Ministarstva gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke gosp. Grgo Mikulić, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije gosp. Ivan Jurilj sa suradnicima, voditelj USAID projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) gosp. Ibrahim Osta sa suradnicima, kao i predstavnik Američke agencije za međunarodni razvoj USAID u Bosni i Hercegovini gosp. Karl Wurster.

Predsjednik Vlade gosp. Ćosić je izrazio zadovoljstvo posjetom, predstavio svoje suradnike i upoznao goste s projektima koji su u tijeku u području turizma, kao i onima koji se planiraju realizirati u budućnosti. Dodao je da se nada da su prilikom obilaska naših turističkih atrakcija imali priliku vidjeti koliki turistički potencijal ima ova županija, koji je pak još uvijek nedovoljno prepoznat i iskorišten što otvara različite mogućnosti za suradnju u projektima poput ovog.

Voditelj USAID projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) gosp. Ibrahim Osta zahvalio je na pozivu u posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj, te istaknuo da je ovo prva županija koju je posjetio i prvi premijer kojeg je upoznao i izrazio oduševljenje turističkim potencijalom koje ova županija ima, osobito vodopadom Kravica u Ljubuškom koji je i sam posjetio nekoliko puta.

Photo sastanak 4 2 2021 3

Gosp. Osta je prezentirao projekt koji provode u Bosni i Hercegovini u području turizma koji ima za cilj poticanje općeg ekonomskog rasta zasnovanog na turizmu i promoviranje društvenog sklada, oslanjajući se na bogato kulturno naslijeđe i prepoznatljivu prirodu BiH. Projekt će podržati sektor turizma Bosne i Hercegovine u cilju oporavka od negativnih utjecaja pandemije COVID-19 kao i daljeg pozicioniranja na putanji snažnog rasta ka održivoj ekonomiji turizma. Nadalje, projektne aktivnosti će biti usmjerene ka proširenju autohtone poljoprivredne proizvodnje i srodnih izvoznih tržišta, uz istovremeno očuvanje kulturnih i prirodnih dobara.

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije gosp. Ivan Jurilj i ministar financija Županije Zapadnohercegovačke gosp. Toni Kraljević su također izrazili zadovoljstvo posjetom te istaknuli da su prepoznali ovaj projekt kao mogućnost za suradnju, ne samo u području turizma, nego i drugim područjima koje Američka agencija za međunarodni razvoj USAID provodi u Bosni i Hercegovini. Dodali su da je Županija Zapadnohercegovačka u mnogim stvarima najbolja tako da se nadaju da će oni to prepoznati i da će ovaj sastanak biti početak jedne uspješne zajedničke suradnje.

Photo sastanak 4 2 2021 5

Predsjednik Vlade gosp. Ćosić je izrazio zahvalnost gostima na posjeti Županiji Zapadnohercegovačkoj, nakon čega je nastavljen daljnji obilazak turističkih atrakcija u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Photo sastanak 4 2 2021 9

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search