Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Podrška digitalizaciji poduzeća u BiH – Dostupan besplatan online alat “Digitalni puls”

Kako bi podržao poduzetnike iz BiH u unapređenju njihovog poslovanja, Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), u okviru projekta DigitalBIZ, je kreirao besplatan online alat za podršku digitalizaciji mikro, malih i srednjih poduzeća, pod nazivom “Digitalni puls”.

Ovim alatom moguće je izvršiti samoprocjenu digitalne zrelosti poduzeća u oblastima digitalna komunikacija, digitalni odnosi sa klijentima, digitalno i zaposlenici, informacijska i IT sigurnost, digitalno upravljanje kompanijom i digitalna proizvodnja i usluge. Na osnovu rezultata samoprocjene, alat nudi i savjete za unapređenje, točnije skup osnovnih preporuka koje će poduzećima pomoći na putu njihove digitalne transformacije.

“Digitalni puls” je baziran na iskustvima i dobrim praksama iz Europske unije, koja su prilagođena potrebama bosanskohercegovačkih poduzeća. Dostupan je na online platformi https://digitalnaekonomija.ba/ te su predstavnici svih mikro, malih i srednjih poduzeća u BiH pozvani da ga iskoriste i tako saznaju kako unaprijediti svoje digitalno poslovanje.

Projekt DigitalBIZ je projekt Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) koji pruža podršku digitalnoj transformaciji gospodarstva kroz potrebne politike i regulatorne izmjene, razvoj kapaciteta, kao i razvoj infrastrukture za prijenos tehnologije i poticanje inovacija. Ovaj projekt predviđa pružanje podrške institucionalnim partnerima, posebno pružateljima usluga za razvoj poslovanja (npr. gospodarske komore, razvojne agencije, inovacijski centri, tehnološki parkovi itd.) u stvaranju povoljnog okruženja za razvoj digitalne ekonomije odnosno povećanje produktivnosti postojećih ekonomskih sektora, rastućih novih tržišta i sektora, kao i ubrzanje ukupnog ekonomskog rasta kroz digitalne inovacije.

Izvor: https://digitalnaekonomija.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search