Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Otvoren je 4. poziv za WBAA (WESTERN BALKANS ALUMNI ASSOCIATION) projekte

wbaa 1

Projektni prijedlozi u okviru ovog poziva moraju se staviti u kontekst Europske godine mladih 2022.,  koju je najavila predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u rujnu 2021. godine, te posebno pridonijeti Globalnoj Erasmus+ shemi mentorstva bivših studenata.

Globalna dimenzija Erasmus+ biti će sastavni dio Europske godine mladih, dopirući do mladih ljudi i surađivati ​​s partnerskim zemljama, organizacijama i alumni mrežama diljem svijeta.

S ponovnim pokretanjem međunarodne mobilnosti za učenje 2022., mladi će biti stavljeni u središte pozornosti globalnog mentorstva, a bivši studenti programa Erasmus+ u idealnom su položaju da igraju aktivnu ulogu u tom kontekstu.

Alumni programa Erasmus+ trebali bi postati mentori za buduće sudionike programa Erasmus+. Trebali bi promovirati Erasmus+ nudeći svjedočanstva o vlastitim iskustvima mobilnosti i pružajući informacije o destinacijama, tečajevima i institucijama.

Ukratko, projektne ideje u okviru ovog poziva moraju se usredotočiti na podizanje svijesti, mentorstvo i pružanje informacija budućim sudionicima o Erasmus+ od strane bivših sudionika.

Poziv će biti otvoren za prijave do 10. siječnja 2022. do 12:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. 

Ako želite prijaviti projekt za ovaj poziv, prijavite se na portal zajednice WBAA, tamo ćete pronaći poveznicu na obrazac za prijavu. Sve dodatne informacije dostupne su i na portalu zajednice.

Ovo je prva od tri faze WBAA projekata, faza natjecanja. Ako ste član WBAA, možete prijaviti svoj projekt koji ispunjava jedan ili više ciljeva WBAA klastera:

  • Klaster 1 : Događaji za promociju Erasmus+ i WBAA
    • Klaster 2 : Treninzi za volontere i WBAA aktiviste (izgradnja kapaciteta, razvoj karijere, projektne ili poduzetničke vještine, itd.)
    • Klaster 3 : Projekti koji promiču istraživanja u visokom obrazovanju
    • Klaster 4 : Projekti promicanje modernizacije i internacionalizacije visokog obrazovanja u regiji
    • Klaster 5 : Ostali projekti na terenu koji pružaju mogućnosti razmjene znanja i umrežavanja

O prihvaćenim projektima saznat ćete 15. veljače 2021.

Ovo je vaša prilika za implementaciju i oblikovanje vlastitog WBAA projekta u svojoj regiji. A ako vaša ideja uključuje Erasmus+ alumni mentorstvo potencijalnim sudionicima, ovo je vaša prilika da dobijete podršku da to i ostvarite!

Za više detalja o procesu pogledajte stranicu WBAA projects

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search