Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održana radionica na temu registracija u Sustavu za provjeru autentičnosti Europske komisije (ECAS)

Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke je danas 27. svibnja 2022. godine u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održao radionicu Sustava za provjeru autentičnosti Europske komisije (ECAS).

Radionicu je predvodio ravnatelj Ureda Vlade za europske integracije, Ivan Jurilj. Cilj radionice je upoznati sve potencijalne korisnike sredstava iz EU fondova s potrebom registracije županijskih tijela uprave u Sustav za provjeru autentičnosti Europske komisije (ECAS) kao preduvjeta za pristup svim fondovima EU. Naime, ECAS je servis Europske komisije koji omogućava svim korisnicima pristup većini digitalnih sustava korištenih od strane europskih institucija te svih potencijalnih prijavitelja projekata koji se financiraju iz sredstava EU.

To znači da bilo koja institucija koja želi prijaviti projekt na jedan od EU fondova to ne može učiniti bez registracije u ovom sustavu odnosno postojanja vlastitog ECAS računa. Sam proces registracije u ovom sustavu se sastoji od nekoliko koraka i vremenski nije zahtjevan, međutim, proces konačne verifikacije registracije može potrajati od par tjedana do čak nekoliko mjeseci. Iz tog razloga, bitno je registrirati se pravodobno, kako bi svi zainteresirani potencijalni korisnici imali mogućnost prijave projekata na jedan od EU fondova.

Na radionici su sudjelovali predstavnici 14 tijela javne uprave iz Županije Zapadnohercegovačke te su imali priliku poslušati prezentaciju na temu svih fondova iz Europske unije i drugih donatora koji su dostupni za Bosnu i Hercegovinu ili će u sljedećem razdoblju biti dostupni. Pored toga, sudionici su imali priliku praktično se upoznati s načinom registracije u ECAS sustav.

IVAN RADIONICA ECAS

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search