Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Europska komisija: poziv za projekte u okviru LIFE programa

Europska komisija je objavila poziv za podnošenje prijedloga projekata u okviru LIFE programa. Ove godine planirano je više od 450 miliona eura za projekte očuvanja prirode, zaštite životne sredine i klime.

Кoje vrste projekata se financiraju?

LIFE fondovi podržavaju projekte u okviru potprograma životna sredina i klimatske akcije, na taj način podržavajući provođenje European Green Deal agende.

Većina LIFE projekata su takozvani tradicionalni projekti, koji mogu biti koordinirani od strane bilo kojeg legalnog entiteta registriranog u EU. Ovo uključuje javne institucije, biznise i nevladine organizacije.

Entiteti van EU, mogu sudjelovati na projektu kao pridruženi korisnici koji poduzimaju aktivnosti koje su neophodne za postizanje ciljeva EU na polju životne sredine i klime.

Prihvatljive su također i prijave za veće integrirane projekte. Ovi projekti realizirauju strateške planove EU za životnu sredinu i klimu, imaju regionalnu, multi-regionalnu, nacionalnu ili trans-nacionalnu dimenziju.

Кako se prijaviti?

Prijava za tradicionalne projekte sa fokusom na klimatske promjene podrazumijeva podnošenje projektnog prijedloga najkasnije do listopada 2020. godine. Ovo uključuje projekte za umanjenje klimatskih promjena, projekte prilagođavanja, upravljanja klimom i inicijative informiranja.

Za tradicionalne projekte koji se odnose na teme životne sredine i prirode, predviđen je dvostupanjski prijavni proces: kandidati prvo dostavljaju koncept notu do srpnja 2020. Ukoliko je koncept nota prihvaćena, potrebno je dostaviti puni projektni prijedlog do veljače 2021. godine. Ovaj proces u dva koraka odnosi se na zaštitu prirode i bioraznolikosti, životnu sredinu i resurse, kao i na upravljanje životnom sredinom i projekte informiranja. Prijava za integrisane projekte također predviđa dvostupanjski proces prijave.

Više informacija o načinu prijavljivanja možete pronaći na 2020 LIFE call for proposals page.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search