Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Javni poziv “Obrti nude budućnost”

Agencija za rad i zapošljavanje BiH u suradnji sa entitetskim zavodima za zapošljavanje i Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, te Savezna agencija za rad SR Njemačke (Bundesagentur für Arbeit - BA) u suradnji sa Udruženjem njemačkih obrta (Zentralverband des Deutschen Handwerks - ZDH), raspisuju javni poziv u okviru projekta „Obrti nude budućnost“.

Projekt će trajati tri godine i njime je predviđeno povećanje kompetencija na tržištu rada za ukupno 120 kandidata kroz regrutaciju, dokvalifikaciju i integraciju kvalificiranih radnika u njemačka obrtna zanimanja za vrijeme trajanja projekta. Ovaj projekt je izvanredna prilika za naše radnike da steknu suvremena znanja i vještine u skladu sa njemačkim obrazovnim i stručnim standardima, a važno je naglasiti da se kandidati nakon stjecanja potrebnih znanja i vještina vraćaju u Bosnu i Hercegovinu kako bi ista mogli prenijeti na domaće tržište rada.

Projekt je otvoren za slijedeća zanimanja i kvalifikacije:
1.      Elektroničar/Elektroničarka
2.      Metalostrugar/Metalostrugarka
3.      Instalater/Instalaterka za sanitarije, grijanje i klimatizaciju


Detaljnu listu zanimanja i potrebnih kvalifikacija možete vidjeti ovdje
 
Zbog pandemije virusa Covid-19 sve aktivnosti u ovoj godini će biti provedene putem online sustava. Nakon okončanja procesa prijavljivanja prve grupe kandidata (rok za prijavu je 04.12.2020. godine), u periodu 07.-18.12.2020. godine će biti organizirani online intervjui sa odabranim kandidatima. Predviđeno je da učenje njemačkog jezika počne u ožujku 2021. godine u Sarajevu, u Goethe Institutu. Planirano je da učenje jezika traje 6 mjeseci tijekom kojih će kandidati primati iznos od 780,00 KM za troškove smještaja i ishrane, a imat će i zdravstveno osiguranje.
 
U drugoj fazi projekta će se znanja i vještine kvalificiranih radnika usporediti sa njemačkim obrazovnim sustavom i kompetencijama njemačkih radnika i to tijekom njihovog boravka u Njemačkoj radi dokvalifikacije u njemačkim obrtnim poduzećima i daljnjeg učenja njemačkog jezika. Svi troškovi boravka naših radnika u Njemačkoj će također biti pokriveni.
 
Javni poziv je otvoren do 4.12.2020. godine, a više detalja dostupno je na linkovima ispod:

Tekst javnog poziva
Obrazac za prijavu
Kontrolni list

Izvor: http://www.fzzz.ba/

© Copyright 2021 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search