Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Otvoren CEI javni poziv za projekte razmjene znanja

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obaviještena je od Ministarstva vanjskih poslova BiH da je u okviru Centralnoeuropske inicijative (CEI) otvoren javni poziv privatnim i javnim subjektima iz zemalja članica da predlože projekte razmjene znanja koji bi doprinijeli razvoju i ojačali saradnju unutar regije kroz podršku društvene kohezije i ekonomske dinamike.

Javni poziv je objavljen u sklopu Programa razmjene znanja (Know-how Exchange Programme-KEP), koji pomaže prenošenju stručnih znanja u CEI regiji, i to između zemalja CEI koje su ujedno i članice EU i onih zemalja koje teže članstvu u tom bloku.

Projekte u ukupnom iznosu od 250.000 eura financira Republika Italija, kroz CEI fond pri Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).


Pravila poziva propisuju da se za svaki projektni prijedlog moraju prijaviti najmanje dva subjekta, i to najmanje jedan prenositelj stručnih znanja iz EU i jedan primatelj iz zemalja koji su kandidati ili potencijalni kandidati za članstvo u EU. Maksimalan iznos granta po projektu je 40.000 eura.

Na strani pružatelja znanja mogu se naći javne institucije i privatna poduzeća iz Bugarske, Češke, Hrvatske, Mađarske, Italije, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije.
S druge strane su subjekti iz Albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Ukrajine, kao primatelji stručnih znanja.

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 21. lipanj 2021. godine.

Realizacija projekta, čija provedba može trajati između 6 i 24 mjeseca, će početi u studenom.

Više informacija možete naći ovdje

© Copyright 2021 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search