Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Javni poziv za mjeru podrške investicijama u diverzifikaciju ekonomskih i socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima

U okviru projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, u toku rujna 2022. godine, bit će objavljen javni poziv za mjeru podrške investicijama u diverzifikaciju ekonomskih i socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima.   



Kroz ovaj javni poziv Europska unija posebno će podržati mala poljoprivredna gazdinstva  kako bi pokrenuli nove ekonomske ili socijalne aktivnosti kojima će diverzifikovati svoje izvore prihoda ili doprinijeti unapređenju kvaliteta života u ruralnim područjima.   

Posebnu pažnju skrećemo na pojednostavljen proces prijave na javni poziv te obezbijeđenu tehničku podršku za unapređenje odabranih projektnih prijedloga za financiranje.

Tko će se moći prijaviti na ovaj Javni poziv? 

Korisnici financijske podrške u sklopu ovog javnog poziva su poljoprivredna gazdinstva, registrirani privredni subjekti, udruženja građana, privatne ustanove ili poduzeća, a kroz prijavu koju podnose jedinice lokalne samouprave. Navedeni potencijalni korisnici financijske podrške svoje prijedloge za financiranje podnosit će direktno jedinici lokalne samouprave u formi koncept projektnih prijedloga dok će jedinica lokalne samouprave objediniti sve pristigle koncept projektne prijedloge i dostaviti u jednoj prijavi EU4AGRI projektu putem online sistema za podnošenje prijava.

Javni poziv se sastoji od dva lota

U prvom lotu jedinice lokalne samouprave trebaju predložiti najmanje pet prijedloga za financiranje poljoprivrednih gazdinstava ili registriranih privrednih subjekata, koji u svoje poslovanje uvode nove poslovne aktivnosti vezane za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, preradu poljoprivrednih proizvoda, tradicionalne zanate i ruralni turizam.

U drugom lotu jedinice lokalne samouprave trebaju predložiti najmanje jedan prijedlog udruženja građana, privatnu ustanovu ili privatno poduzeće, koja će biti podržana u realizaciji aktivnosti koje doprinose povećanju zapošljavanja u ruralnim područjima, kreiranju povoljne poduzetničke klime, razvoju inovativnih proizvoda, kao i unapređenju kvaliteta života u ruralnim područjima.

U okviru ovog javnog poziva, koji će biti objavljen u mjesecu rujnu, na raspolaganju je 6 milijuna KM za podršku investicijama u diverzifikaciju ekonomskih i socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima.

Više informacija svi zainteresirani moći će saznati putem zvanične web stranice projekta www.eu4agri.ba

Izvor: https://eu4agri.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search