Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Javni poziv u okviru mjere podrške investicijama u svrhu unaprijeđenja zaštite i sigurnosti na radu (uključujući i COVID – 19) – drugi ciklus

Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 600 tisuća KM, EU4BusinessRecovery omogućit će sudjelovanje poslovnih subjekata u programu edukacije, tehničke i financijske podrške vezano za zaštitu i sigurnost na radu. Nakon sudjelovanja u edukaciji i tehničkoj podršci projekta, poduzeća će biti kvalificirana za financijsku podršku investicijama od 10 000 do 30 000 KM, koja će biti usmjerena na implementaciju preporučenih mjera za unaprijeđenje zaštite i sigurnosti na radu (uključujući COVID-19 mjere).  

eu fondovi 1110x550 1 1024x507

Na javni poziv mogu se prijaviti obrti, poduzetnici, udruženja, mikro, mala i srednja poduzeća  koja su registrirana najkasnije godinu dana prije objave ovog Javnog poziva i bave se primarnom poljoprivrednom proizvodnjom ili preradom poljoprivrednih proizvoda i sirovina. Za svaki projekt podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u javnom pozivu prijave sa potrebnom dokumentacijom trebaju dostaviti putem online platforme javnipoziv.undp.ba do 31. ožujka 2023. godine. Javni poziv sa pratećom dokumentacijom dostupan je direktno putem web stranice  https://www.eu4business.ba/.  

Odabrana poduzeća dobit će besplatno sudjelovanje u edukaciji o zakonskim aspektima i značaju primjene mjera zaštite i sigurnosti na radu. Dodatno, poduzećima će biti pružena tehnička podrška u oblastima procjene postojećeg stanja za zaštitu i sigurnost na radu, ispitivanja uvjeta radne sredine i preporuka za unaprijeđenje uvjeta radne sredine, izrade akta o procjeni rizika za svako radno mjesto, izrade internog akta o zaštiti na radu zajedno sa prijedlogom potrebnih sredstava za zaštitu i sigurnost na radu i/ili edukaciju uposlenika o zaštiti i sigurnosti na radu. Spomenuta tehnička podrška će biti pružena u skladu sa individualnim potrebama poduzeća.  

 

Dokumentacija za prijavu na javni poziv:                                                                                                                                                                                                                                                                              

Smjernice za podnositelja prijava 
– Obrazac prijave
– UN globalni principi

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

 

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search